Polisi Pemulangan/Pertukaran Locka

Kami menerima pemulangan dan pertukaran. Semua pemulangan/penukaran mungkin mengambil masa 5-7 hari perniagaan untuk diproses setelah diterima. Item(s) yang anda ingin pulangkan/tukar mestilah dalam keadaan asalnya. Anda hendaklah bertanggungjawab sepenuhnya ke atas item tersebut sehingga ia dipulangkan/ditukar.

Untuk memulangkan/menukar item anda, hubungi Khidmat Pelanggan kami melalui panggilan telefon, WhatsApp atau e-mel, dalam tempoh tujuh hari selepas menerima item iaitu, jika item diterima pada 1 April, sila hubungi kami antara 1 dan 7 April; permintaan pemulangan/penukaran selepas 7 April tidak akan dilayan atau diterima. Sila nyatakan nombor pesanan anda, kod produk, nama, alamat dan sebab untuk pemulangan/penukaran.

Item(s) yang anda ingin pulangkan akan dihantar kepada kami dalam masa tujuh hari juga. Sekiranya kami menerima item yang anda ingin pulangkan/tukar melebihi tempoh tujuh hari, kami berhak untuk tidak menerima pemulangan/penukaran dan item anda akan dikembalikan semula kepada anda tanpa sebarang pertukaran.

Semua pemulangan atau pertukaran mesti diproses melalui pos iaitu melalui pos berdaftar atau kurier dengan nombor penjejakan dan dihantar ke Ibu Pejabat LOCKA. Kos untuk pemulangan/penukaran item, daripada anda kepada kami, akan ditanggung oleh anda dan anda dikehendaki memberikan bukti pengeposan iaitu nombor penjejakan dan alamat Ibu Pejabat LOCKA yang ditunjukkan pada bungkusan yang dipulangkan. Kos untuk pemulangan/penukaran barang, daripada kami kepada anda, juga akan ditanggung oleh anda (Malaysia Barat RM7, Malaysia Timur RM10, Singapura RM30 dan negara lain, bergantung kepada kos penghantaran). Caj pengeposan hendaklah dibayar segera setelah pemulangan/penukaran disahkan.

Anda juga boleh memulangkan item kepada kami dengan menghantar item di LOCKA Store, 1 Utama. Walau bagaimanapun, pekerja di LOCKA Store tidak akan menguruskan item yang dipulangkan. Item yang anda ingin pulangkan akan dihantar dan diproses di Ibu Pejabat LOCKA. Pertukaran item akan bergantung pada ketersediaan stok item yang dipersoalkan di LOCKA Store.

Pelanggan hanya dibenarkan pertukaran sekali sahaja. Jika terdapat ketidakpuasan hati selepas sesuatu item telah ditukar dan pelanggan mencari pertukaran seterusnya, hanya kedai kredit akan ditawarkan dan tidak akan ada pemulangan wang tunai.

Kami tidak menerima pertukaran dan/atau pemulangan untuk barang/barang yang dibeli semasa Jualan Kilat, Jualan ATAU atau untuk barangan/barangan yang dibeli dengan diskaun melebihi 20%.

Kami tidak menawarkan bayaran balik melalui pindahan wang melalui bank atau PayPal. Jika item (s) yang anda ingin tukar tidak tersedia atau tiada dalam stok, anda akan dikembalikan secara kredit daripada jumlah yang dibayar untuk item tersebut ke akaun ahli anda, untuk digunakan dalam pesanan anda yang seterusnya dengan kami. Kami sama sekali tidak menawarkan sebarang bayaran balik tunai dalam apa jua keadaan.